Translate

събота, 2 януари 2016 г.

ДУПЕНЦА


Тези сладки са ми любими, въпреки странното им име:)са много вкусни  и горещо препоръчвам да ги опитате!


Необходими продукти:

 за тестото:
250гр. краве масло
40 гр. пудра захар
100 гр. прясно мляко
25 гр. жива мая за хляб
500 гр. брашно
за плънката:
3 белтъка
250 гр. захар
250 гр. смлени орехи


Начин на приготвяне:

тестото:
Разбиваме маслото и пудрата захар докато получим пухкав крем. Разтваряме маята в млякото и го прибавяме към масления крем. С брашното замесваме меко тесто, разделяме го на 4 части и го оставяме да втаса докато приготвим плънката.
плънката:
Разбиваме белтъците и захарта на твърд сняг. Прибавяме орехите като внимателно разбъркваме.Плънката разделяме на 4 части.
сглобяване:
Тесто разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 2-3 мм., намазваме я с плънката и я навиваме на руло. Режем на парчета с дебелина около 1см. Нареждаме сладките върху хартия за печене и ги печем на 180 градуса до порозовяване.


2 коментара:

  1. Изглеждат много вкусни и не по-малко лесни за неопитен сладкар (пък и кулиран) катп мен! Непременно ще ги пробвам ;) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че са ви харесали! Не само изглеждат лесни, а наистина са такива. Ако мога да помогна с нещо, за която и да е рецепта съм на среща :)

    ОтговорИзтриване