Страници

неделя, 17 януари 2016 г.

КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИ


Когато времето те хване "неподготвен" ... Обявят бедствено положение и снега не спира да вали... Единственото,  което ти остава е да спреш да се притесняваш за работа,  графици,  забързано ежедневие,  защото и да бързаш няма смисъл! И тогава идва момента в който осъзнаваш...  че можеш да се насладиш на малките неща! Правенето на снежен човек,  боя със снежни топки, шейната, вкусните гозби приготвени на печка на дърва и въобще всичко онова от детството,  което го е имало само на село!И ето така се появиха тези невероятно вкусни кифлички на печка "Вулкан"! Да Ви е сладко :)



Необходими продукти:


250 гр. захар
125 гр. свинска мас
20 гр.  мая
250 мл. прясно мляко
5 яйца
брашно за меко тесто
мармалад


Начин на приготвяне:

Захранваме  маята с 1 с. л.  захар,  малко прясно мляко и брашно до гъста каша. Разбиваме яйцата, захарта, млякото и свинската мас. Когато маята е удвоила обема си я добавяме към яйчената смес. Постепенно прибавяме брашното,  като замесваме меко тесто. Готовото тесто оставяме да втаса на топло около 1 час. След това примесваме тестото и го разделяме на топки с големината на портокал. От всяко топче разточваме кора с дебелина 5-8 мм. и го разрязваме на 8 или 16 триъгълника.  На всеки триъгълник слагаме в основата мармалад и завиваме кифлите. Печем в загрята  на 200 градуса фурна до 
порозовяване.


Забележка: По желание намазваме с жълтък и поръсваме със захар и маково семе.







Невероятна компания за сутрешното кафе:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар