Страници

събота, 28 януари 2017 г.

ГОФРЕТИ (по рецепта на Джейми Оливър)



Едно от хубавите неща събота сутрин, е че можеш да се излежаваш до късно, да гледаш любимото си ТВ шоу и да закусаш с голяма "въглехидратна бомба" без да страдаш от гузна съвест:)...Та нали е събота, почивка е, а и уикенда трябва да се започне подобаващо!
Когато съм си удома нямам много време а и желание да пилея пред телевизора (като прекараш известно време заточен в лашкаща се из моретата консервена кутия...някак ТВ-то се обезмисля),ноо... в редките случаи когато го правя  с удоволствие гледам "24 Kitchen" и съм най- щастлива когато хвана шоуто на Джейми Оливър. Днешното ми предложение е негова рецепта. В едно от предаванията си приготви тези гофрети на тиган в гората, е аз още не съм пробвала този метод,но някой ден със сигурност ще пробвам! Използвах Добрия стра гофретник, но резултата пак беше...ммм хрупкави,вкусни...неустоими:) Приготвят се мн лесно, точно каквато трябва да бъде една закуска "Лесна и бърза" без много тън-мън:) А ако нямате гофретник използвайте оребрен тиган или пък обикновен и ще станат точно по оригинална рецепта, но в градски условия:)!


 
 Необходими продукти:

2 яйца
300 мл. прясно мляко
1 щипка сол
225 гр. брашно
2 1/2 с.л. бакпулвер
100 гр. масло (меко)






Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички съставки и ги разбъркваме добре. Готовата смес оставяме на една страна да почива за около 30 мин. (докато приготвим кафето и се събудим напълно). Разпределяме сместа в гофретника и печем до готовност (излизат около 6 броя).
Забележка: Ако използвате тиган, може да изсипете цялата смес. Тогава печем точно 16 мин или по 8 мин. от всяка страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар