Страници

сряда, 13 януари 2016 г.

СОЛЕНКИТЕ НА АНИ



Тези соленки са меки, пухкави, изключително ароматни и страхотни  за закуска.


 
Необходими продукти:

1 ч.ч.  настъргано сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
200гр. настъргано масло
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
брашно за меко тесто(около 4 ч.ч.)


Начин на приготвяне:

В купа смесваме  сиренето, кашкавала, маслото, киселото мляко с угасената в него сода за хляб, солта и разбъркваме всички съставки добре. Постепенно прибавяме брашното и замесваме меко тесто. Оставяме го да почине за 30 мин. След това разделяме тестото на 10 равни части, всяка от които разточваме на кора с дебелина 3-4 мм., която разделяме на 8 триъгълника. Всеки триъгълник навиваме във формата на кифличка. Печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Забележка: По желание може да ги намажем с яйце (аз го направих) и да ги поръсим със сусам  или маково семе.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар