Страници

четвъртък, 31 декември 2015 г.

НОВОГОДИШНА ТОРТА


Весела и щастлива Нова Година! С пожелания за много здраве, щастие и късмет!
Тази година бях решила да приготвя сама новогодишната торта, но покрай цялото приготовление за празника не ми остана време да се развихря:( Затова реших да заложа на една много бърза, но  любима рецепта.


 Необходими продукти:


блата:

5 яйца
1 ванилия
3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. пшенично нишесте
1 ч.ч. захар
3 с.л. вода
3 с.л. олио
250 гр. сладко
крема:
5 с.л. пудра захар
50 гр. масло
украса:
фондан
пудра захар


Начин на приготвяне:

Разбиваме  яйцата и захарта на пухкав крем. Към тях прибавяме водата и олиото и разбъркваме. При постоянно бъркане постепенно прибавяме пшеничното нишесте и брашното.
Блата печем в правоъгълна форма (35см. х 30см.) на 200 градуса до готовност. Когато блата е готов го разделяме на 5 равни части и ги завиваме във влажна кърпа за около 5 мин.. След  това намазваме всяка част със сладко и я навиваме на руло.

Маслото и пудрата захар разбиваме на крем. Намазваме цялата торта и я оставяме в  хладилника да стегне. Разточваме фондана (като постоянно поръсваме с пудра захар масата за да не залепва) с дебелина 5 мм. и големина да покрие тортата. Слагаме фондана  върху тортата, като внимателно го заглаждаме. Декорираме по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар