Translate

вторник, 15 декември 2015 г.

ДЖИНДЖИФИЛОВО КЕКСЧЕ В МИКРОВЪЛНОВА (Microwave gingerbread cupcake)



Обратното броене започна! Остават само още 10 дни до Коледа!
И по този случай Ви представям едно леко пикантно, идеално за сутрешното кафе и доставящо  необходимата доза празнично настроение кексче  :) 


Необходими продукти:

1 с.л. масло
4 с.л. захар
1 яйце
2 с.л. мляко
3 с.л. вода
1/2 ч.л. настърган джинджифил
1 ванилия
3 с.л. брашно с връх
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
1 щипка сух джинджифил
1/2 ч.л.индийско орехче
1/4 ч.л.бахар


Начин на приготвяне:

В купа смесваме маслото, яйцето и захарта. Разбъркваме ги добре на пухкав крем, към него  добавяме  млякото, водата и настъргания джинджифил. В друг съд смесваме сухите съставки (ванилията, брашното, бакпулвера, содата за хляб, канелата, сухия джинджифил, индийското орехче и бахара) и ги разбъркваме добре докато се смесят. Пресяваме ги при яйчения крем и внимателно разбъркваме докато се получи хомогенна смес. Разсипваме в подходящи чаши (1/3 защото бухва много) и печем в микровълновата на High Power за 1 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар