Translate

вторник, 18 декември 2018 г.

"КОНФИТЮР" ОТ МЛЯКО или как да си приготвим домашно кондензирано мляко


За да си приготвите този "конфитюр" са ви необходими само 3 съставки  и 1 -2 свободни часа, които да прекарате над печката бъркайки го. Ееее като рецепта е много лесно, но ако дори и за минута се отплеснете...я фейсбук, я някой поискал нещо иии ще трябва да започнете наново. Ако не се разбърква постоянно млякото загаря много бързо ии ефекта от УАУуу става  АУУуу, та въоръжете се с търпение и бъркайте. Накрая ще получите вкусен млечен "конфитюр" или домашно кондензирано мляко, което по нищо не отстъпва на купешките! Ееее вярно защо да се мъчим, като има на магазина?! Вярно е...ама така е много по-вкусно, много по-сладко...абе много ама много ПО! Нали е домашно! А как ми хрумна да се захвана с това мляко...Ле-ле, дълга и широка е, но на кратко: Трябваше ми за заливка на един сладкиш, а когато се хванеш да приготвяш сладкиш в 8 вечерта, а най-близкия магазин е на 7-8 километра... Избираш по-лесния вариант, отиваш до кравефермата. Взимаш мляко и действаш! А след това се радваш на вкусна заливка за сладкиш, добавка към кафето или ей така да се подсладиш от буркана.
От както го направих му намерих доста приложения. Интересно ми е Вие в какви рецепти бихте го използвали? Та ще се радвам да споделите 😊

Необходими продукти:

2 ч.ч. мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. животинска сметана 30%



Начин на приготвяне:

Смесваме млякото и сметаната, разтваряме захарта в тях и ги слагаме на котлона на бавен огън да заврат. След което намаляме силата на котлона на минимум и варим (като разбъркваме постоянно), докато  конфитюра стане с лек златист цвят и течността изври до половина (отнема около 45-50 мин.). Готовият конфитюр оставяме да се охлади напълно на стайна температура, след което го прехвърляме в хладилника.


Няма коментари:

Публикуване на коментар