Translate

сряда, 12 октомври 2016 г.

БАДЕМОВО БРАШНО


Вярно че можем да си го закупим от магазина, но пък кефа да си приготвиш всичко сам и удоволствието от факта, че се получава по-добре от купешкото е незаменимо! В днешно време можем да намерим и от "пиле мляко" в магазина, но понякога нито качеството нито цената отговарят на критериите ни. Затова и има алтернативен вариант да си приготвим дадения продукт сами в домашни условия:) 
Да приготвиш бадемово брашно, си е като детска игра, а десертите които можеш да приготвиш са си направо Мастър клас на вкусотиите.
А ако сте фенове на бадемовото мляко, бадемовия остататък който остава също можете да превърнете в бадемово брашно;)

 Необходими продукти:

за 500 гр.
510 гр. сурови бадеми
1 л. вряла вода


Начин на приготвяне:

Изсипваме бадемите  във врялата вода за около 10 мин. да се накиснат. След което ги обелваме и ги подсушаваме с кухненска хартия. Загряваме фурната на 80 градуса, изключваме я и ги слагаме за 20 мин. да се изсушат. Когато изстинат ги блендираме добре, пресяваме ги  и ако са останали малки частици повтаряме процедурата и така докато брашното стане фино.

 Бадемово мляко:
Ако след направата на бадемовото мляко се чудите какво да направите с останалите бадеми, то превърнете ги в брашно. В случай, че не сте обелили бадемите (както аз направих, когато го приготвях) ще стане малко по тъмно заради ципата, но това не е проблем. Прецедете бадемовата каша добре през тензух, разпределете я на тънък слой в тавичка  и я сложете в загрята на 80 градуса и фурна за 5-10 мин., като разбърквате от време на време. След като изстине блендирайте, пресейте и така докато не останат едри частици.


Няма коментари:

Публикуване на коментар