Translate

петък, 21 октомври 2016 г.

АРОМАТНА КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА

 
Преди известно време имах страхотната възможност да се включа и да стана част от есенните кулинарни вдъхновения на So into Food:), за което съм много благодарна на Гери за тази уникална възможност. Следя и чета списанието с интерес още от самото му начало и съм много щастлива, че тези две страхотни дами Гери и Мария създадоха това уникално списание:) Желая им успех и да ни радват с още  много интересни броеве!:)
Списанието можете да намерите тук:  






А сега малко за рецептите... В следващите три поста ще кача рецептите, с които се включих в списанието, а именно: АРОМАТНА КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА, ЗАДУШЕН ПЪДПЪДЪК "ФАНТАЗИЯ" и ЖЕЛЕ ОТ ГЛОГ.
Обожавам есента, а тиквата за мен си е царицата на есента и няма начин да не я уважа:) И така вдъхновена от поканата да участвам в списанието, есенните багри, страхотните оранжеви тикви и ароматните подправки, които донесох от Индия,  запретнах ръкави и направих тази ароматна супичка. Надявам се да Ви хареса:)

Необходими продукти:

500 гр. тиква цигулка
300 гр. картоф
200 гр. морков
200 мл. зеленчуков бульон
400 мл. пилешки бульон
50  мл. олио
1   ч.л. сол
1 к.л. бял пипер
1 ч.л. къри
1 ч.л. куркума
1/2 к.л. индийско орехче
1 к.л. джинджифил
4-5 тичинки шафран
50 мл. заквасена сметана


Начин на приготвяне:

Измиваме, обелваме, нарязваме на едри кубчета зеленчуците (тиквата,картофа и моркова) и ги сваряваме в овкусена със сол и олио вода. Когато са сварени ги прецеждаме (като си запазваме 200 мл. от бульона) и ги пасираме в блендера. На котлона в подходяща тенджера слагаме двата вида бульон да заври и при постоянно бъркане добавяме пасираните зеленчуци. Овкусяваме супата с всички подправки и я варим за още 5 мин.Сервираме със заквасена сметана и по желание тиквени семки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар