Страници

събота, 28 ноември 2015 г.

ЯБЪЛКОВ КЕКС В МИКРОВЪЛНОВА




Една малка изненада...


 Необходими продукти:

1/2 ч.ч. захар
1 с.л. мед
1/4 ч.ч. вода
1/4 ч.ч. мляко
1/4 ч.ч олио
1 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 с.л. какао
1/2 ч.л. канела
2 ч.ч брашно
1/4 ч.ч овесени трици
1/4 ч.ч фъстъци
1/4 ч.ч орехи
1 голяма ябълка


Начин на приготвяне:

В купа смесваме захарта, меда, водата, прясното мляко, олиото и разбъркваме добре. Изсипваме содата за хляб в киселото мляко да шупне и го прибавяме към сместа. Добавяме и натрошените фъстъци, орехите, овесените трици  и настърганата ябълка. В друг съд смесваме какаото, канелата, бакпулвера и брашното. Пресяваме ги при сместа и разбъркваме добре, докато всичко се смеси и се получи гъста каша. Изсипваме в подходяща силиконова форма или йенско стъкло (около 2/3 от формата, защото не се надига много) и печем в микровълновата  на High power  за 6 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар