Страници

понеделник, 30 ноември 2015 г.

СВИНСКО С ГЪБИ



Вкусно месце за студеното време.
... А още по вкусно става  с чаша червено вино ;) Наздраве и добър апетит!


 Необходими продукти:

500 гр. свинско месо
300 гр. пресни гъби
100 мл. вино
500 мл. вода
4-5 с.л. олио
сол
чубрица
черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го запържваме в подходяща тенджера. След това добавяме виното и оставяме да ври, когато изври изваждаме месото и слагаме гъбите да се запържат в остатъчния сос от месото. Когато са готови връщаме месото в тенджерата и прибавяме водата с разтвореното в нея брашно. Оставяме да ври на бавен огън  за 25-30 мин. Накрая овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер на вкус и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар