Translate

неделя, 29 януари 2012 г.

Шоколадови бисквитки КОПЧЕ

Преди доста време , не помня къде видях тази рецепта, която много ме впечатли и реших и аз да я направя.Бих публикувала адреса, но не го помня, затова предварително се извинявам на автора.
 

Необходими продукти:
1 ч.ч меко масло
1/4 ч.ч. кафява захар
3/4 ч.ч. захар
1 голямо яйце
2 1/4 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. какао
1/4 ч.л. сол


Начин на приготвяне:
Мекото масло, двата вида захар и яйцето разбиваме на пухкав крем.Брашното, какаото и солта размесваме добре и прибавяме към останалите продукти, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.Полученото тесто изсипваме на набрашнен плот и го месим докато получим меко тесто, което не лепне, след което го оставяме в хладилника за 30мин. да си почине.Приготвяме си две кръгли формички  с различен диаметър (аз използвах капачки) и дървено шишче, с което ще направим дупките на копчето.Охладеното тесто разточваме с дебелина 5 мм. и  с по-голямото кръгче изрязваме копчетата, в центъра на копчетата с по-малкото кръгче се прави отпечатък, като не се натиска силно за да не се разкъса бисквитката.Накрая с шишчето правим 4 дупки в центъра на по-малкото кръгче.Сладките печем в предварително загрята  на 200 градуса фурна за около 10 мин.
Ако на някой му липсва копче...



10 коментара:

  1. Дрийм, като истински са! Бих си зашила на палтото, но ще ги излапам:). Дрийм, браво, как си ги снимала с този конец:):):) Невероятна си! Прегръдки от мен и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз си взимам копченце, никога няма да остана гладна, ако имам такива по дрехите си!
    Много са реалистични!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. ЕХАААААА.. страхотни копчета и малки и големи ...невероятна идейка си ни поднесла Дрийм.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Бих ходила без нито едно копче ако имах такива :) Съвсем истински си изглеждат! Много готина идея! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви момичета за хубавите думи!Тези копченца са много вкусни, само дето от тях взеха да ми се късат копченцата на дрешките...:):):)

    ОтговорИзтриване
  6. Много са сладки тези копчета;)
    И аз ще ги направя;)
    Мерси и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко тук е направено с много любов и усет за красиво!Беше удоволствие за мен да разгледам този блог и благодаря за предоставената ми възможност!И шоколадовите копчета са изцяло реалистични,и ароматния ябълков сладкиш е поднесен много апетитно както и всичко останало!Поздрави и до нови срещи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Gogolinke!Винаги си добре дошла:)До нови срещи.Прегръдки:)

      Изтриване
  8. Чудесна идея са тези сладки (в буквалния смисъл) копчета! А защо не ми излизат в reading list-a новите ти постове, не знам, та сега ги наваксвам наведнъж всичките! И къпкейкчетата са страхотни!

    ОтговорИзтриване