Страници

неделя, 8 януари 2012 г.

ПРАСКОВКИ

 

Любимите бисквитки на всички у дома от поколения :) Пра баба , баба, мама,а сега и аз ги приготвям и похапвам с кеф.



Необходими продукти:
 
2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1 ч. ч. топена свинска мас
4 с.л. кисело мляко
1 пакетче амоняк
1 ванилия
брашно за меко тесто
кристална захар за овалване
сладкарска боя червена и жълта(аз използвах степчета)
мармалад или сладко за слепване


Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената  мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме меко тесто. От него правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада. Разтваряме сладкарската боя (или степчетата)  и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар. За листенцата аз използвах зелен "марципан Варна" ( но може да импровизирате, като използвате чимшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).


3 коментара:

  1. Ех, че са свежи тези прасковки и какви сладки листенца! Със степчета наистина е по-лесно и ароматно! Чудесни са! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. С удоволствие си взимам за сутрешното кафенце:)
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета радвам се, че ви харесват! Удоволствие за мен е да ви почерпя!:)

    ОтговорИзтриване