Translate

неделя, 22 януари 2012 г.

СУПИЧКА ОТ КОКОШЧИЦА



Няма нищо по- вкусно от домашно приготвена супичка , а още по-вкусна е когато е от домашно пиленце или кокошчица!:) За щастие аз честичко имам възможността да се наслаждавам на вкуса на  домашно пернато:) Вчера за пръв път заваля силен сняг, което за малко ни спря в къщи и остана време за старата кокошчица :):):), чиато среща с тенджерата все отлагахме.
А ето в какво се състои подготовката за супата : Измиваме кошчицата добре, правим си я на порции  и скок в тенджерката , заливаме я в студена вода, слагаме и 2-3 с.л. ракийка ( от алкохола по бързо се сварява)и прибавяме сол на вкус. Когато месцето се свари, избираме месцето за супата (останалото месце използваме за основно ястие), прецеждаме бульона и започваме готвенето на супата:)


 Необходими продукти:

сварено месо
бульона от свареното месо
малка глава лук
едно бурканче микс за супа( ние си го приготвяме есента, но в него има морков, домат, пипер, магданоз (ест. може да замените с пресни)
2-3 картофа
фиде
сол
ч.пипер
чубрица
За застройката:
3 жълтъка
3 с.л. кисело мляко



Начин на приготвяне: 

Задушаваме  ситно нарязаната главичка лук и картофките, прибавяме микса от зеленчуците и заливаме с бульона. Като заври добавяме месцето и оставяме да си къкри 10 мин., След което прибавяме и фидето.Оставяме супичката да си къкри до готовност, след като е готова я подправяме с черен пипер и чубрица и си я застройваме.
ДА ВИ Е ВКУСНО!!!:)


6 коментара:

  1. И аз съм на същото мнение: най-вкусната супа е домашната, особено от домашна кокошка! Браво, Дрийм, страхотна е станала супичката! Прегръщам те и хубава неделна вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Много отдавна не съм хапвала такава супичка-наслади и се и заради мене-изглежда невероятна...
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. ОХ ОХХХХ кокошцица пък и супичка много обичамммммм...
    Твоята е много примамлива и чак започнах да преглъщам.
    Прегръдки миличка!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета за милите коментари, хапнах по една лъжичка и заради вас;)

    ОтговорИзтриване
  5. Как ме развесели с тази кокошчица и ракийчица :-)! Много хубаво си я снимала супичката!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еми то може и уиски аммма... Българска кокошка като се затръшка "като ще ме готвите поне да е с българска ракийка" нямаше как-националист!Трябваше да и угодим:):):) А сега сериозно всеки твърд алкохол става за по старо животно (варенето е по-бързо, това от мама го знам,а тя от баба си)

      Изтриване