Голям фен съм на Джема Стафорд и нейните страхотни рецепти! И тъй като лятото е факт нямаше как да не изпробвам една от рецептите и за сладолед:) Става много бързо, свеж и много вкусен! Мен ако ме питате е перфектното средство за разхлада, а и си минава към полезните летни десети, тъй като се приготвя от само три съставки и в него няма никакви Е-та, оцветители и овкусители. Единственото което ви е необходимо са вкусни, пресни ягоди, топло време и добро настроение :) А рецептата за хрупкавите фунийки ще откриете тук.
Необходими продукти:
300 гр. ягоди
1 банан
3-4 с.л. кондензирано мляко
Начин на приготвянe:
Забележка: за тази рецепта трябва да си приготвим плодовете от предния ден. Почистваме, измиваме и подсушаваме ягодите, след което ги нареждаме в кутия с плътен капак (като между слоевете слагаме алуминиево фолио) и ги замразяваме. Почистваме банана и го нарязваме на шайби, след което по същия начин замразваме и него.
В пасатор или чопър пасираме замразените плодове. След като се е получила хомогенна каша добавяме и кондензираното мляко, пасираме за още 2 мин. Прехвърляме сладоледа в подходящ съд и замразяваме за около 1 час, след което сервираме и се наслаждаваме на неустоимия му вкус. Сладоледа може да съхраняваме до седмица във фризера (но преди сервиране е хубаво да го блендираме, защото след 2-3 час се образуват ледени кристалчета).
300 гр. ягоди
1 банан
3-4 с.л. кондензирано мляко
Начин на приготвянe:
Забележка: за тази рецепта трябва да си приготвим плодовете от предния ден. Почистваме, измиваме и подсушаваме ягодите, след което ги нареждаме в кутия с плътен капак (като между слоевете слагаме алуминиево фолио) и ги замразяваме. Почистваме банана и го нарязваме на шайби, след което по същия начин замразваме и него.
В пасатор или чопър пасираме замразените плодове. След като се е получила хомогенна каша добавяме и кондензираното мляко, пасираме за още 2 мин. Прехвърляме сладоледа в подходящ съд и замразяваме за около 1 час, след което сервираме и се наслаждаваме на неустоимия му вкус. Сладоледа може да съхраняваме до седмица във фризера (но преди сервиране е хубаво да го блендираме, защото след 2-3 час се образуват ледени кристалчета).
Прекрасни снимкИ :) Искам да попитам има ли скрежинки в сладоследа или става гладък?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти:)
ИзтриванеСладоледа става много гладък и е много гъст след пасирането. Та може да се хапва веднага, но аз предпочитам да става на топки и за това го оставям във фризера за 1 час. А скрежинки се получават ако го оставиш във фризера за повече от 2 часа без да го разбъркваш на всеки час.
Чудесна рецепта, сладоледът стана разкошен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Много се радвам, че се доверихте на рецептата :)
ИзтриванеТази рецепта ми идва точно навреме, когато търся как да използвам налично кондензирано мляко.Има и ягоди, така че ще се пробва.Изглежда превъзходно, поздравления за идеята :)
ОтговорИзтриване