Translate

вторник, 9 май 2017 г.

МУС ЧИЙЗКЕЙК С БЯЛ ШОКОЛАД

 

След невероятния успех на шоколадовия мус чийзкейк, нямаше как да не направим и белият му вариант. Стана още по-неустоим! Та опитайте го и няма да съжалите с повод или без:) Тези два чийз кейка ни станаха любими! 

 Необходими продукти:

за основата:
170 гр. чаени  бисквити
30 гр. бадеми
60 гр. масло
1/4 ч.ч.  захар

 за муса:
80 гр. бял течен шоколад
500 гр. крема сирене
(СЕРДИКА)
1/2 с.л. какаово масло
3/4 ч.ч. захар
1 п. ванилия
2 яйца
3/4 ч.ч. сладкарска сметана
1/8 ч.ч. пудра захар

за ганаша:
200 гр. бял шоколад
1/2 ч.ч. готварска сметана



Начин на приготвяне:

 Основата:  Блендираме бисквитките на брашно, прибавяме маслото, захарта и бадемите. Разбъркваме ги добре и ги разпределяме в кръгла тавичка с отделящо се дъно ( диаметър 24 см.), която слагаме в хладилника.
Муса:  Размекваме крема сиренето в микровълновата за 1 мин., към него прибавяме течния шоколад, какаовото масло и захарта. Разбиваме с миксера всичко, докато се получи хомогенна смес. След което намаляме миксера на бавна скорост, прибавяме ванилията и яйцата едно по-едно и разбиваме добре, докато сместа се хомогенизира. В друга купа разбиваме сладкарската сметана и пудрата захар, докато получим твърди връхчета. Добавяме я при шоколадовия крем, при бавно и внимателно разбъркване с шпатула. Готовата смес изсипваме в тавичката с вече охладената бисквитена основа. Печем на водна баня (с гореща вода) в загрята на 150 градуса фурна за 60-70 мин.,( като ако водата извира, доливаме по- малко гореща.) След като чийзкейка е готов прекарваме острието на ножа по-ръба на ринга, но не го махаме докато не се охлади напълно.
Ганаша:  Загряваме готварската сметана, докато заври и прибавяме към нея натрошения шоколад. Разбъркваме добре и заливаме вече охладения чийзкейк, след което го слагаме в хладилника да престои поне 12 часа.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар