Translate

събота, 6 май 2017 г.

ФУНИЙКИ ЗА СЛАДОЛЕД

 
Още от малка най-обичам сладолед във фунийка! Е да ама ако искаш у дома,  трябва или да излезеш да си купиш сладолед от витрина или да имаш наблизо голям супер маркет, от които да се снабдиш със фунийки. Затова аз си намерих решение и на този проблем, освен че вече си приготвям сама сладоледа си приготвям и хрупкавите фунийки. Кеф ти сладолед, кеф ти фунийки:) Дори когато си на далеч от цивилизацията, стига да имаш хладилник всичко е ток;)
За тази рецепта са ви необходими един тиган, да търпите на горещо и конус (направен от хартия и алуминиево фолио). Иии след като ги направих (а те стават страшно хрупкави ) се почувствах така сякаш съм открила топлата вода!:)

Необходими продукти:

 за около 16 бр.
 4 белтъка
1 ч.ч. захар
6 с.л. прясно мляко
2 пакетче ванилия
1 щипка сол
1 1/3 ч.ч. брашно
4 с.л. масло


Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците, солта и захарта на пухкава пяна. Към тях  прибавяме останалите съставки и разбъркваме добре, докато сместа се хомогенизира. В нагорещен тиган или плоча с незалепващо дъно  разпределяме сместа на тънка кръгла кора и печем до златисто от двете страни. След което с помощта на конуса оформяме фунийките, оставяме ги да изстинат и са готови за сладоледа.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар