Translate

събота, 18 януари 2020 г.

НЮ ЙОРК СЛАДКИ С Шоколадов чипс и лешници /NYC Chocolate Chip Cookies

След първата доза на НЮ ЙОРК СЛАДКИ с Шоколадов чипс и орехи, леко се колебаех дали да пробвам и втората рецепта, нооо като видях как бързо свършват още горещи преди дори да съм успяла да ги опаковам за път и невероятния аромат, който се разнесе у дома...Нямаше нчин! Метнах и следващата рецепта! 
Споменах и в предния пост: Всички рецепти, които приготвям винаги ги минавам през моята призма и си ги променям така, че на мен да ми харесат! Тааа, ако някой иска оригиналната рецепта може да я види тук /// CupcakeJemma ///.

В оригиналната рецепта няма ядки, но на мен лично много ми хареват сладки, в които има ядки! Съответно за да спазя пропорциите намалих шоколадовите дражета наполовина: вместо 225гр. сложих 112гр., а останалите замених с 112 гр. лешници. Какаото трябваше да е 40 гр., нооо за моя огромна изненада беше почти свършило... хецкаха се няколко грамчета на дъното на кутията. Тааа... импровизирах и увеличих количеството на обикновеното брашно с 30 гр., и съответно използвах останалите ми 10 гр. какао.
Чак след като изпекох и последната тава ми "светна", че не е трябвало да оформям тестото на гладки топки, а просто да  "късам" от тестото необходимото ми количество, леко да смачквам на топка и толкова. Не че е от голяма важност, но щяха да се получат една идея по-близко до оригинала, доста по напукани иии предполагам апетитни на вид.






Необходими продукти:
за 12 бр х 73 гр.

115 гр. студено масло
80 гр. бяла захар
80 гр. светла кафява захар
112 гр. лешници
112 гр. шоколадов чипс (млечен шоколад)
115 гр. сладкарско брашно
130 гр. брашно
10 гр. какао
1/8 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. бакпулвер
2 яйца "L"
есенция по-желание




Начин на приготвяне:

Запичаме лешниците, почистваме ги от кожата с помощта на кърпа, нарязваме ги на едро и ги оставяме на една страна. Нарязваме на кубчета студеното масло и го разбиваме с миксера за 1 мин. (леко да омекне) , прибавяме двата вида захар и разбиваме за още 1-2 мин (колкото да се смесят, но не и да се получи крем). Към готовите маслени трохи прибавяме всички сухи съставки: нарязаните на едро лешници, шоколадовия чипс, двата вида брашно,какаото, солта, содата за хляб  и бакпулвера. Разбъркваме всичко с миксера или на ръка до получаването на трохи, след което прибавяме  леко разбитите яйца с добавената в тях есенция и замесваме тесто. Разделяме го на 12 еднакви  топки, слагаме ги в тавичка и ги прехвърляме във фризера за 1 час.
Загряваме фурната на 180 градуса заедно с тавата, в която ще печем сладките. Замръзналите сладки прехвърляме върху горещата тава и печем 15-16 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар