Translate

неделя, 6 октомври 2019 г.

КАРАМЕЛЕНИ УПИ ПАЙ ( Caramel Whoopie pie)

Няма да преувелича, ако кажа, че това са най-любимите ми сладки EVER!!! Мекички, пухкави,сладки иии силно ароматни! Няма начин да не се влюбите в тях от първата хапка!

За тези уникални сладки научих преди няколко дни от сайта на любимата ми Марта Стюарт:) На снимката изглеждаха толкова апетитно, че нямаше как да не запретна ръкави и да не ги пробвам! Ееее, резултата беше... УНИКАЛЕН и се започна едно печене и тестване на различни вкусове, които ще споделя с вас, защото си заслужават! 
Иии така, започнах да ги приготвям и с ужас установих, че маслото е свършило!  Не ми се ходеше до магазина (все пак най- близкия е на 4 км), ааа ми се ядат точно тези сладки! Таааа Марта Стюарт да ме извинява, но ми се наложи да променя малко рецептата и :) У дома имах само свинска мас ( знам за чумата, не ме съдете! Исках сладки!) иии да Ви кажа баба е права всичко става по-вкусно със свинска мас! Но... ако не Ви е по вкуса използвайте масло:) 
Използвах също подправка за тиква и карамелен сос. Рецептите ще намерите в блога ( ТУК и ТУК).

Необходими продукти:
за 26 бр. (или 52 бр. половинки)

за сладките:
2 1/2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/8 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. подправка за тиква
1 ч.ч. мляко
1 пакетче ванилия
4 с.л. свинска мас
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
за крема:
150 гр. маскарпоне
100 гр. карамелен сос



Начин на приготвяне:

В купа смесваме сухите съставки: брашното, бакпулвера, солта, канелата и подправката за тиква. Разтваряме ванилията в млякото и го оставяме на една страна. Разбиваме с миксер на крем свинската мас и двата вида захар (около 2-3 мин.), намаляме скоростта на миксера, прибавяме яйцето и разбиваме за още 2 мин. Към добре хомогенизираната смес прибавяме сухите съставки на 3 пъти и млякото на 2 пъти. Готовата смес прехвърляме в пош и шприцоваме сладките с диаметър 5 см. върху силиконови килимчета или хартия за печене.
Печем в загрята на 180 градуса фурна за 8-10 мин. Готовите сладки оставяме да се охладят напълно(около 20 мин.), след което ги комбинираме две по две. Приготвяме крема. Разбиваме с помощта на тел маскарпонето на пухкав крем, прибавяме 60 гр. от карамеления сос и разбъркваме докато всичко се смеси добре. Готовия крем прехвърляме в пош. Шприцоваме от крема върху едната половинка от сладката и малко от останалият ни карамел, и слепваме с другата половинка от сладката.



Няма коментари:

Публикуване на коментар