Translate

понеделник, 7 октомври 2019 г.

БАНАНОВИ УПИ ПАЙ (Banana Whoopie Pies)

Ако са ви харесли КАРАМЕЛЕНИ УПИ ПАЙ ( Caramel Whoopie pie), то към тези направооо ще се пристрастите! Тези са още по-мекички, още по- пухкави и вкусни! Перфектни са за сутрешното ви кафе или просто така... Не ги пропускайте! 

За рецептата за карамеления сос кликнете върху него в списъка с необходими продукти. Може да замените спокойно свинската мас в рецептата с масло. Аз я използвах отново защото много ми хареса как се получи с нея при първия опит, но следващата рецепта ще направя с масло и ще сравня, с кое се получава по-добре. 
За да се получат в този хубав шоколадов цвят измерете брашното 2 ч.ч. и от него махнете 2 равни с.л.  и ги заменете с 2 с.л. какао. 


Необходими продукти:
за 26 бр. (или 52 бр. половинки)

за сладките:
2 ч.ч. брашно - 2 с.л.
2 с.л. какао
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. банан (смлян на пюре)
1/2 ч.ч. крема сирене
5 с.л. свинска мас
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
есенция ром
за крема:
100 гр. крема сирене
1/2  банан (смлян на пюре)
50 гр. карамелен сос
Начин на приготвяне:

В купа смесваме сухите съставки: брашното, какото, содата за хляб, бакпулвера. В друга купа смесваме крема сиренето и пюрирания банан до хомогенна смес. Оставяме всичко на една страна и разбиваме свинската мас с двата вида захар на пухкав крем за 2-3 мин., прибавяме яйцето и есенцията ром и разбиваме за още 2 мин. Към получената хомогенна смес добавяме сухите съставки (на 3 части) и банановата смес ( на 2 части), като ги редуваме. Готовата смес прехвърляме в пош и шприцоваме сладките с диаметър 5 см. върху силиконови килимчета или хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 8-10 мин. Готовите сладки оставяме да се охладят напълно(около 20 мин.), след което ги комбинираме две по две. Приготвяме крема, като в купа смесим всички съставки и с помощта на тел ги разбием до хомогенност. Готовия крем прехвърляме в пош. Шприцоваме от крема върху едната половинка от сладката и слепваме с другата половинка от сладката.


1 коментар:

  1. Здравейте, пробвах рецептата. Имам няколко питания. Първо, каква чаена чаша сте ползвали.?Колко гъста е сместа? Защото моята прили по скоро на лепкаво тесто.

    ОтговорИзтриване