Translate

понеделник, 30 септември 2019 г.

ЛИМОНОВ КЕКС с БОРОВИНКИ

Знам, че тази рецепта не е от най есенните...нооо тези последни топли дни от отминалото лято са идеални за тази свежа, слънчева рецепта. Та нямаше начин да не споделя с вас рецептата за тази вкусотия! Този лимонов кекс с боровинки е уникално вкусен! Еее, или ще трябва да ми се доверите на сляпо или да запретнете ръкави и да се уверите сами, което уверявам ви е най-доброто решение!

Необходими продукти:


180 гр. масло
210 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
3 яйца
1 с.л. кора от лимон
2 с.л. лимонов сок
160 гр. заквасена сметана
2 1/4 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. боровинки 
1 ч.л. олио
1 с.л. брашно
4 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
боровинки за декорация


Начин на приготвяне:

В купа разбиваме на пухкав крем маслото, захарта, ваниловата захар и лимоновата кора, след което при непрекъснато разбъркване с миксера добавяме и яйцата едно по едно.Към добре разбития крем прибавяме лимоновия сок, намаляваме скоростта на миксера,  добавяме заквасената сметана и брашното с добавения в него бакпулвер. Боровинките намазняваме с 1 ч.л. олио и ги овалваме добре в 1с.л. брашно. Прибавяме ги към готовата смес и разбъркваме внимателно с помощта на шпатула. Прехвърляме сместа в тавичка за печене, която  предварително сме застлали с хартия за печене, заглаждаме я и печем в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин. Готовия и охладен кекс декорираме по-желание с глазура. Смесваме 4 с.л. пудра захар с 1 с.л. лимонов сок, заливаме кекса и поръсваме с боровинки.


2 коментара:

  1. И аз съм на вълна боровинки, въпреки че при мен сезоните са напълно объркани :-)! Много хубав кейк! Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! При нас тази боровинкова вълна ее... постоянна:) Дори и да не са в сезонът си, винаги си замразявам за да се подсигуря :),ааа сега съм хвърлила око на рецептата ти за пълнозърнест хляб с орехи и боровинки:) Уникален е!
      Поздрави:)

      Изтриване