Translate

четвъртък, 1 август 2019 г.

ОРЕХОВИ ХАПКИ "ЕВЕРЕСТ"

Предложението ми за днес е супер бърз и лесен десерт! Ееее няма да допринесе за добрия вид на плажното тяло, ноооо си заслужава! По едно парченце на ден, НЕ се брои! Нали?
Нарекох ги хапки "Еверест", защото използвах ореховите бисквитки ЕВЕРЕСТ на Победа (любими са ми :) не е с рекламна цел), но може да ги замените с други. Въпрос на вкус! 

Поднесен добре охладен и с чаша горещо кафе ще оправи настроението на всеки сутрешен сърдитко :)

Необходими продукти:

за основата:                          
30 гр. масло
20 гр. кокосово масло (ако нямате го заменете с обикновено масло)
110 гр. орехови бисквити "ЕВЕРЕСТ"
80 гр. смлени орехи
2 1/2 с.л. кондензирано мляко
за крема:
100 гр. масло
200гр. пудра захар
за глазурата:
80 гр. шокола 50%
2 с.л. мляко
1/2 с.л. олио
какао за поръсване



Начин на приготвяне: 

Приготвяме основата. В микровълноваа  разтопяваме двата вида масло. В блендера смиламе бисквитките, орехите и добавяме кондензираното мляко, и разтопените масла. Сместа разпределяме и заглаждаме в квадратна тавичка (18 х18 см.) предварително застлана със свежо фолио, и я слагаме във фризера за 5-10 мин. В това време приготвяме масления крем, като разбием добре маслото и захарта за окло 5 мин. с помощтана миксера. Разпределяме крема равномерно върху добре охладената основа и връщаме обратно във фризера да се стегне крема.  В купа заливаме шоколада с млякото и олиото и го слагаме в микровълновата да се разтопи за 1 мин., като на всеки 30 сек. разбъркваме. Разтопения шоколад оставяме да се охлади за 3-4 мин., след което го разстиламе върху добре охладеният слой крем. Оставяме всичко да се охлади добре в хладилника за около час, след което с помощта на остър нож загрят в гореща вода и добре подсушен нарязваме хапките. Декорираме по желание с какао и сервираме охладени с чаша кафе.


2 коментара: