Translate

събота, 24 август 2019 г.

БЪРЗА ТОРТА "ЗАКУСКА" без печене


Когато климатика не работи, навън е адска жега и все пак ти се яде шоколадова торта...няма нужда да се доопичаш като включиш и фурната. Тази "тортичка" се прави много лесно и само с 4 съставки, а най-важното без печене. Нарекох я "Закуска", защото използвах шоколадовите бисквити "Закуска" на "Победа" ( не е спонсорирано, просто съм израснала с тях), но вие можете да заложите на друга марка шоколадови бисквити. Въпрос на вкус! 
...И като съм започнала със заменките...защото знам, че някой от вас ще възроптаят за гранолата (рецептата, за която можете да намерите ТУК), нея можете да замените с щедра порция от любимите Ви ядки (само ги смелете на ситно). Иии така след 10 мин. приготвяне и 1 час в хладилника или 15-20 мин. във фризера ще имате вкусна шоколадова "торта".


Необходими продукти:

370 гр. шоколадови бисквити "Закуска" (1 пакет)
300 гр. кисело мляко
3 с.л. течен шоколад
3 с.л. гранола за поръсване (рецепта за гранолата
можете да видие ТУК)



Начин на приготвяне:

В блендера смиламе на фино брашно бисквитите. Приготвяме си тавичка с диаметър 18 см., застиламе я със свежо фолио и поръсваме дъното с 2 с.л. от смлените бисквити. Отделяме си още 2 с.л. от смлените бисквити на една страна за поръсване отгоре. Прехвърляме бисквитеното брашно в купа, добавяме киселото мляко и разбъркваме добре докато всичко се смеси. Готовата смес разделяме на две. Разпределяме равномерно една част от бисквитената смес и заглаждаме с помощта на лъжица (по-лесно е ако я мокрите). Отгоре разпределяме течния шоколад, заглаждаме, поръсваме с гранола и завършваме с останалата бисквитена смес. Готовата "торта" оставяме в хладилника да стегне за 1 час., след което поръсваме с останалите 2 с.л. смлени бисквити  сервираме.


2 коментара: