Translate

петък, 23 август 2019 г.

ПАЛАЧИНКИ С ОВЕСЕНО БРАШНО

 Ако се чудите какво да приготвите за съботна закуска имам решение за вас. Лесен начин да комбинирате две любими закуски! 
Овесена каша  + Палачинки= Овесени палачинки 
Приготвят се много лесно! Може и в блендера, тъкмо ако нямате овесено брашно ще си го направите. Оставете за накрая само 1/2 ч.ч. овесени ядки, която да добавите към готовата и добре блендирана смес. Могат да се приготвят на автопилот още преди да сте си изпили кафето, естествено ако блендера не е успял да разбуди вас и целия блок!
П.С. Само не забравяйте да отворите поне едното око (другото може да продължава да си спи), когато стигнете до печенето!

Необходими продукти:

2 ч.ч. овесено брашно
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
40 гр. кафява захар
4 с.л. кисело мляко
2 ч.ч.прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
1 п. ванилова захар
олио за намазване на тигана


Начин на приготвяне:

В купа смесваме всички сухи съставки: овесеното брашно, кафявата захар, ваниловата захар, бакпулвера и овесените ядки.  Разбиваме яйцето, киселото и прясно мляко и ги прибавяме към сухите съставки. Разбъркваме всичко добре и оставяме сместа да преседи 10 мин., трябва да получим консистенция на гъста каша (ако се сгъсти прекалено сместа може да добавите още малко прясно мляко). В добре загрят и намазнен тиган изсипваме част от сместа, покриваме с капак и печем за около 3-4 мин. от всяка страна. Готовите палачинки гарнираме по желание с мед и плодове.






Няма коментари:

Публикуване на коментар