Страници

сряда, 10 февруари 2016 г.

ДЖИНДЖИНАДА или Ginger Ale


Тази напитка е страхотна както студена така и топла! Аз лично я предпочитам студена, защото е доста пикантна... В студеното време топла е чудесна в борбата с настинките. Джинджифилът е с високо съдържание на калий, необходим за сърдечната функция, както и с високо съдържание на манган и минерали, които изграждат устойчивост към болести. Та с две думи чудно коренче!


 
Необходими продукти:

1 ч.ч. настърган на едро джинджифил
1 ч.ч. мед
2 с.л. лимонова кора
2 ч.ч. вода


Начин на приготвяне:

Във водата слагаме лимоновата кора и джинджифила да заврат, сваляме ги от котлона и ги оставяме да се киснат около 1 час. След това прецеждаме охладената  джинджифилова вода, прибавяме меда и разбъркваме добре. Съхраняваме в хладилника. Сиропа разреждаме с вода 1:2 и сервираме с много лед или горещ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар