Любима напитка по коледните празници ни е горещия шоколад с щедра глътка ром, но тази година вече си има силен конкурент в лицето на плътния и уникален вкус на Eggnog-a. Малко бях скептична в началото, дали
ще се получи ...ама щом всички в Щатите са луди по него ииии Коледните им празници не минават без Eggnog... Реших и аз да го пробвам и да се подготвя подобаващо:) :) :) Таааа... изгледах доста клипчета, прочетох доста рецепти и накрая го адаптирах в мой вариант, и стана... уникално вкусен.
Необходими продукти:
4 жълтъка
160 гр. захар
1 пакетче ванилия
1/8 ч. л. индийско орехче
500 мл. мляко
100 мл. тъмен ром
100 мл. сладкарска сметана
Начин на приготвяне :
Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем. Загряваме млякото, след което темперираме яйчения крем (като добавим един черпак горещо мляко на бавна струйка към него) и го изсипваме при постоянно разбъркване към млякото. Варим на бавен огън за около 10 мин., докато леко се сгъсти, след което го отнемаме от котлона. Прибавяме индийското орехче и рома и го оставяме да се охлади в хладилника. Охладения ликьор сервираме с щедра лъжица разбита сметана и поръсваме с малко индийско орехче.
ще се получи ...ама щом всички в Щатите са луди по него ииии Коледните им празници не минават без Eggnog... Реших и аз да го пробвам и да се подготвя подобаващо:) :) :) Таааа... изгледах доста клипчета, прочетох доста рецепти и накрая го адаптирах в мой вариант, и стана... уникално вкусен.
Необходими продукти:
4 жълтъка
160 гр. захар
1 пакетче ванилия
1/8 ч. л. индийско орехче
500 мл. мляко
100 мл. тъмен ром
100 мл. сладкарска сметана
Начин на приготвяне :
Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем. Загряваме млякото, след което темперираме яйчения крем (като добавим един черпак горещо мляко на бавна струйка към него) и го изсипваме при постоянно разбъркване към млякото. Варим на бавен огън за около 10 мин., докато леко се сгъсти, след което го отнемаме от котлона. Прибавяме индийското орехче и рома и го оставяме да се охлади в хладилника. Охладения ликьор сервираме с щедра лъжица разбита сметана и поръсваме с малко индийско орехче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар