Translate

четвъртък, 21 декември 2017 г.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ: Вариант 3 ЗАХАРНИ бисквитки с Royal Icing

Трети и последен ден от мисията "Коледни бисквитки"! Имаше и още доста, но само на тези три вида отделих малко по-специално внимание. Майстор на Royal Icing-а със сигурност не станах, но поне си беше страхотно забавление :) Пък знае ли човек току
виж съм задобряла до другата Коледа. И сега, след като сладките са готови и подаръците опаковани остава само да завали сняг... аааа до Коледа аз ще съм така:
На всички пожелавам весели и щастливи празници!

Необходими продукти:

100 гр. масло
2 1/2 ч.ч. брашно + за поръсване
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 яйце
1 с.л. мляко
1/4 ч.л. сода за хляб
Royal Icing за украса


Необходими продукти:

Пресяваме брашното и содата за хляб поне 2 пъти. В купа разбиваме с миксер маслото и захарта на пухкав крем. При постоянно разбиване с миксера на бавна скорост прибавяме яйцето, ванилията и млякото. След като сме получили хомогенен крем, прибавяме пресятото брашно със содата в него. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине в хладилника за около 30 мин. На набрашнен плот, разточваме от тестото кора с дебелина около 4 мм. и изрязваме с резец желаните формички. Бисквитките печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изстиналите бисквити декорираме с Royal Icing.



1 коментар: