виж съм задобряла до другата Коледа. И сега, след като сладките са готови и подаръците опаковани остава само да завали сняг... аааа до Коледа аз ще съм така:
На всички пожелавам весели и щастливи празници!
100 гр. масло
2 1/2 ч.ч. брашно + за поръсване
1 ч.ч. захар
1 ванилия
1 яйце
1 с.л. мляко
1/4 ч.л. сода за хляб
Royal Icing за украса
Необходими продукти:
Пресяваме брашното и содата за хляб поне 2 пъти. В купа разбиваме с миксер маслото и захарта на пухкав крем. При постоянно разбиване с миксера на бавна скорост прибавяме яйцето, ванилията и млякото. След като сме получили хомогенен крем, прибавяме пресятото брашно със содата в него. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине в хладилника за около 30 мин. На набрашнен плот, разточваме от тестото кора с дебелина около 4 мм. и изрязваме с резец желаните формички. Бисквитките печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Изстиналите бисквити декорираме с Royal Icing.
Много, много, много нежни и красиви!
ОтговорИзтриване