Септември е! Отпускарския сезон мина, лятото си отива... и времето официално е дефицит. Та затова Ви предлагам един лесен, бърз и непретенциозен в сервирането си кекс, готов само за 40 мин. Който е и подходящото извинение да посегнете на зимнината и да отворите от вкусното сладко със зелени табанки. Накрая си налейте чаша ароматно кафе, отрежете си стабилно парче кекс и им се насладете.
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
3/4 ч.ч.олио
100 гр. сладко от зелени табанки
1 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем.Към него прибавяме олиото и киселото мляко с угасената в него сода. Разбъркваме докато сместа се хомогенизира и при постоянно разбъркване с миксера, добавяме пресятото брашно. Нарязваме табанките на малки парченца и заедно със сиропа от сладкото ги изсипваме в сместа, разбъркваме добре и прехвърляме сместа в добре набрашнена форма. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.Готовия кекс поръсваме обилно с пудра захар.
Ей това "табанки" вече не знам какво е...подозирам, че може да е смокини?
ОтговорИзтриванеАко е така, то този плод и сладкото са ми любими, ще ми допадне и сладкиша!
:) Правилно подозираш :)
ИзтриванеМм в моя край на диво растящите смокини, които си остават дребни и почти никога не узряват им казваме табанки. Пропуснах да го спомена в рецептата. Ама... хаха без да искам стана, нали тук си го ползваме и... Кекса ти препоръчвам горещо, щом и ти като мен си любител на смокините:)
Поздрави!
Ха така, точно значи от една такава смокиня си бера вече втора година на морето "табанки" и си правя сладко. Добре, че днес пак надникнах - още довечера ще направя този кекс, две вечери ни се хапва сладко, а все отлагам. Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗвучи ми добре на вкус но не е ли много сладък със сиропа
ОтговорИзтриване