Страници

сряда, 31 декември 2014 г.

ПЕЧЕНА ПАТИЦА

 

Няма значение къде се намираш! Празника си е празник, дори и когато си надалеч от семейството си! И за да спазя семейната традиция за нова година аз реших да се развихря в кухнята и да приготвя традиционната ни  печена патка:) Надявам се да Ви хареса :)


Необходими продукти:

1 патица
1 голям морков
магданоз
100 гр. дробчета
100 гр. джерки (воденички)
100 гр. сърца
1 1/2 ч.ч ориз
100 мл. бяло вино
1/4 ч.ч. олио
черен пипер
сол
чубрица


Начин на приготвяне:

 Сваряваме дробчетата, джерките и сърцата. След това ги нарязваме на ситни парчета и ги оставяме на една страна. В тиган запържваме ориза за 5-10 мин., към него прибавяме 1 1/2 ч.ч. вода и го оставяме да поври за 15 мин. Когато е почти извряла водата прибавяме дреболиите, настъргания морков и подправяме на вкус със сол, черен пипер и чубрица. Изключваме котлона и оставяме ориза настрана да изпие водата. А през това врем обтриваме вътрешността на патицата със сол и черен пипер. След това я напълваме с дроб сърмата и я зашиваме. Готовата патица слагаме в тава и я заливаме с вода да покрие дъното, прибавяме бялото вино, олиото, малко сол на вкус, няколко стръка магданоз и я завиваме с фолио. Печем на 160 градуса за 2 часа, като на 30 мин. я обливаме със соса от тавата. След това я обръщаме и повтаряме процедурата за още 1час  и 30 мин., като накрая махаме фолиото и я запичаме за още 30 мин. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар