Translate

неделя, 20 януари 2013 г.

ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ




  Най после успях да публикувам и част от новогодишните десерти, но все пак по-добре късно от колкото никога. Надявам се тези мъфинки да Ви се харесат:) 

 Необходими продукти:


  за мъфините
1 ч.ч. вряла вода
50 гр. тъмно какао (неподсладено)
175гр. брашно
1 щ. сол
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
120 гр. краве масло
200 гр. захар
1 ванилия
2 големи яйца
 за крема за украса
120 гр. черен  шоколад
150 гр. масло
160 гр. пудра захар
1 ванилия
20 мл. мляко
1 с.л. олио


Начин на приготвяне:

 Мъфините: Какаото заливаме с врялата вода, разбъркваме добре докато се разтвори и го оставяме на страна докато изстине. В купа смесваме сухите съставки (брашното, щипката сол, бакпулвера и содата за хляб). Маслото разбиваме на крем и към него прибавяме захарта и разбиваме отново, добавяме ванилията и яйцата едно по едно, разбиваме с миксера на бавна скорост до получаване на пухкав крем. На части прибавяме към крема и сухите съставки, разбъркваме всичко добре на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. На края добавяме и студеното какао, но този път разбъркваме с тел на ръка. Пълним 2/3 от  формичките и ги печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 16-20м.


Крема:Първо разтопяваме шоколада на водна баня. Към него добавяме млякото, олиото и го оставяме да се охлади леко. Маслото разбиваме на крем, добавяме захарта и ванилията, и отново разбиваме докато получим пухкав крем. Към него прибавяме шоколада и го разбъркваме на бавна скорост докато получим гладък крем. С готовия крем украсяваме
мъфините.
:)


3 коментара: