Translate

четвъртък, 8 декември 2011 г.

БИСКВИТЕНО РУЛО


Това е една от  рецептите в класацията топ 10 - Класика от тефтера на мама. Един от любимите и десерти, които са и сервирали в детската градина. Няма нужда да казвам, че и на мен ми е любим, не само защото се приготвя изключително лесно и бързо задоволява "злия сладкояд", а защото става невероятно вкусно всеки път. Та мисля тази рецепта е подходяща за всеки кулинарен "новобранец" искащ да възхити някого с вкусен десерт.


Необходими продукти:

1 пакет чаени бисквитки (40 броя)
330 гр. Мармалад от шипки
200 гр. смлени орехи (за овалване)
30 гр. кафява захар
200 гр. маргарин или масло
4 с.л. пудра захар


Начин на приготвяне:

Слепваме  бисквитките с мармалада. Маргарина (маслото)  разбиваме на крем с пудрата захар и  намазваме слепените бисквитки. Готовото руло овалваме със смлените орехи и кафявата захар, и го увиваме в хартия за печене по-стегнато. Оставяме го в хладилника поне за 3-4 часа за да омекне. Готовото руло режем под диагонал.


3 коментара:

  1. Разбира се, че ми харесва и на вид и на вкус! А и много красив разрез е станал. Аз веднъж правих и бързах да го разрежа, бисквитите се разпаднаха, гафове колкото искаш:):):). При теб е прекрасно, поздравления!

    ОтговорИзтриване