Страници

четвъртък, 8 декември 2011 г.

КРЕМ СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА

Друго си е да започнеш обяда или вечерята с топла супа ☺, а тази е идеална за целта. Приготвя се за максимум 40 мин., което я слага в графа бързи вкусотии. Подходяща е за постещи, вегани и вегетарианци...както и за " Габровци" ...ами икономична си е все пак! Абе, супа мечта! Вкусна, бърза, лесна и икономична :) Да Ви е сладко:)

Необходими продукти:

500 гр. червена леща
2 настърган морков
1/2 червен пипер
подправки на вкус
5 с.л. олио
1 малка глава лук


Начин на приготвяне: 

На котлона слагаме да  се запържат нарязания на ситно лук, червен пипер и настърганите моркови за 3-4 мин. Прибавяме добре измитата леща, доливаме с вода и оставяме супата на бавен огън, докато се сварят зеленчуците и се развари лещата. Овкусяваме на вкус със сол, черен и бял пипер, и я оставяме да поври за още 2-3 мин. Готовата супа по желание претриваме през цедка или пасираме с пасатор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар