Друго си е след работа в градината да поседнеш за почивка и да си изпиеш следобедното кафе с тези сладки:) Винаги когато ми се хапват бисквитки си правя някоя вариация на американските кукита. Тези хора знаят как се правят бисквитки! Приготвят се бързо и също толкова бързо свършват:)
Когато ги приготвяте не пропускайте охлаждането на тестото, това ще ви улесни страшно много когато оформяте бисквитките, а за още по лесното им оформяне навлажнявайте леко ръцете си. Задължително ги замразете след това ,а от фризера ги сложете директно в загрятата фурна. Това помога да запазят формата си и няма да се разтекат. Ние предпочитаме този тип бисквитки да са по-големи, затова разделих тестото на 30 бисквитки по 29 грама, но малки или големи все са вкусни!
Необходими продукти:
за около 30 бр.
100 гр. захар
100 гр. кафява захар
100 гр. олио
50 гр. вода
1 яйце
100 гр. орехи
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
350 гр. брашно
шоколад за декориране
смлени орехи за декориране
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме двата вида захар, водата, олиото и яйцето до хомогенна смес. Прибавяме орехите и брашното с добавените в него сол, бакпулвер и сода за хляб. Разбъркваме всичко до получаването на меко тесто, което слагаме в хладилника за 10-15 мин. От охладеното тесто оформяме топки ( аз ги направих 30 бр. по 29 гр.), които замразяваме за 10 мин. Замразените бисквитки печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 мин. Готовите и охладени сладки декорираме с разтопен в микровълновата шоколад и натрошени орехи.
Когато ги приготвяте не пропускайте охлаждането на тестото, това ще ви улесни страшно много когато оформяте бисквитките, а за още по лесното им оформяне навлажнявайте леко ръцете си. Задължително ги замразете след това ,а от фризера ги сложете директно в загрятата фурна. Това помога да запазят формата си и няма да се разтекат. Ние предпочитаме този тип бисквитки да са по-големи, затова разделих тестото на 30 бисквитки по 29 грама, но малки или големи все са вкусни!

за около 30 бр.
100 гр. захар
100 гр. кафява захар
100 гр. олио
50 гр. вода
1 яйце
100 гр. орехи
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
350 гр. брашно
шоколад за декориране
смлени орехи за декориране
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме двата вида захар, водата, олиото и яйцето до хомогенна смес. Прибавяме орехите и брашното с добавените в него сол, бакпулвер и сода за хляб. Разбъркваме всичко до получаването на меко тесто, което слагаме в хладилника за 10-15 мин. От охладеното тесто оформяме топки ( аз ги направих 30 бр. по 29 гр.), които замразяваме за 10 мин. Замразените бисквитки печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 мин. Готовите и охладени сладки декорираме с разтопен в микровълновата шоколад и натрошени орехи.
Прелест, записвам гиии!
ОтговорИзтриване