Translate

неделя, 19 април 2020 г.

БИСКВИТКИ С ОРЕХИ

Друго си е след работа в градината да поседнеш за почивка и да си изпиеш следобедното кафе с тези сладки:) Винаги когато ми се хапват бисквитки си правя някоя вариация на американските кукита. Тези хора знаят как се правят бисквитки! Приготвят се бързо и също толкова бързо свършват:)

Когато ги приготвяте не пропускайте охлаждането на тестото, това ще ви улесни страшно много когато оформяте бисквитките, а за още по лесното им оформяне навлажнявайте леко ръцете си. Задължително ги замразете след това ,а от фризера ги сложете директно в загрятата фурна. Това помога да запазят формата си и няма да се разтекат. Ние предпочитаме този тип бисквитки да са по-големи, затова разделих тестото на 30 бисквитки по 29 грама, но малки или големи все са вкусни!
Необходими продукти:
за около 30 бр.

100 гр. захар
100 гр. кафява захар
100 гр. олио
50 гр. вода
1 яйце
100 гр. орехи
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
350 гр. брашно
шоколад за декориране
смлени орехи за декориране



Начин на приготвяне:

В купа разбиваме двата вида захар, водата, олиото и яйцето до хомогенна смес. Прибавяме орехите и брашното с добавените в него сол, бакпулвер и сода за хляб. Разбъркваме всичко до получаването на меко тесто, което слагаме в хладилника за 10-15 мин. От охладеното тесто  оформяме топки ( аз ги направих 30 бр. по 29 гр.), които замразяваме за 10 мин. Замразените бисквитки печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 мин. Готовите и охладени сладки декорираме с разтопен в микровълновата шоколад и натрошени орехи.


1 коментар: