Translate

събота, 5 ноември 2016 г.

PUMPKIN PIE SPICE или ПОДПРАВКА ЗА ТИКВА

 
Това е една основна рецепта, която всеки може да намери в интернет и да я си я адаптира по свой вкус... но все пак реших да я публикувам в моят си вариант, защото този сезон е изключително актуална:) А както казва мечо Пух: Колкото повече, толкова повече! Така че колкото повече рецепти има толкова по-голям избор:) Приготвя се изключително бързо и единственото важно нещо е всички подправки да са добре смляни.
 ...А дали ще овкусите печената тиква, тиквения пай, вкусни меденки или  така актуалното Тиквено лате ( Pumpkin Spice Late)  няма значение, тази подправка е идеалното допълнение към всички рецепти с тиква, а и не само!:) Аромата и е страхотен и ми носи празнично настроение:)







Необходими продукти:

3 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. бахар
1/8 ч.л. карамфил



Начин на приготвяне:

Смиламе всички подправки на ситно. Смесваме ги в подходящо бурканче, оставяме подправката за няколко часа да се смесят всички аромати и е готова за употреба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар