Translate

неделя, 2 декември 2012 г.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ с фини кори

 Един традиционен Виенски десерт, приготвен по нетрадиционен начин. Той е сладък, хрупкав и много вкусен :)



Необходими продукти:



1 пакет финни кори за баница
3-4 с.л. олио
500 гр. ябълки
2-3 с.л. маргарин
200 гр. млени орехи
50 гр. стафиди
20 мл. тъмен ром
1 пакетче ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч.ч захар (аз използвах подсладител)
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

Накисваме стафидите в рома и ги оставяме на страна.Настъргваме ябълките на едро ренде и ги задушаваме с маргарина. Овкусяваме ги със захарта  (подсладителя) и добавяме орехите, канелата и ванилията.След като ябълките поумекнат добавяме и пияните стафиди. Разрязваме корите на 2 или 4 парчета според вкуса. За всяко парче използваме по 3 кори. Всяка кора намазваме с малко от олиото и ги подреждаме една върху друга, слагаме малко от плънката в единия край и завиваме (както е показано на схемата).Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Още горещите щруделчета поръсваме с пудра захар.



2 коментара:

  1. Супер е щруделчето! И много хубави указания за сгъването. Винаги се чудя кое как да сгъвам в рецептите:). Приятна вечер, Дрийм!

    ОтговорИзтриване
  2. Много сладки снимки на това чудесно щруделче;)
    И схемата, абе изобщо желанието се вижда отвсякъде.
    Чудесно предложение, Дриймър!

    ОтговорИзтриване