Translate

сряда, 15 февруари 2023 г.

БИСКВИТИ С БЯЛ ШОКОЛАД И ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ / White Chocolate Cranberry Cookies

Последните години щом в LIDL пуснат пресни червени боровинки веднага се запасявам с няколко кутии. Съответно поне от две се каня да Ви споделя рецептата за  захаросани боровинки, нооо винаги свършват преди да успея да ги снимам, нооо поне успях да снимам няколко други рецепти. Тази е първата, а остава още сконс, сироп и сос. Та...следете най-доброто предстои :)


Необходими продукти:

220 гр. кафява захар
100 гр. захар
230 гр. масло (на стайна температура)
2 яйца
1 п. внилия
270 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
100 гр. сушени червени боровинки
100 гр. бял шоколад (чипс)
50 гр. пресни червени боровинки (по желание)



Начин на приготвяне:

В подходяща купа изсипваме двата вида захар и мекото масло, и с помощта ма миксер на бавна скорост ги разбиваме на пухкав крем за около 2-3 мин. Към масления крем при непрекъснато разбъркване с миксера, добавяме  яйцата едно по едно и ванилията, след което прибавяме и пресятото брашно с добавените в него бакпулвер и сол. Към готовата смес изсипваме сушените боровинки и чипса от бял шоколад, и разбъркваме добре с бъркалка. от готовата сме оформяме топки с големина около 30 гр.( за по- лесно оформяне може да използваме лъжица за сладолед или с леко навлажнени ръце). Оформените сладки печем в загрята на 180 градуса фурна  за 10-12 мин. По желание на средата от времето за печене на около 6 мин. може да украсим бисквитките с нарязани на едро пресни боровинки, след което връщаме обратно да се доопекат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар