Translate

сряда, 1 февруари 2023 г.

НАПУКАНИ ЛИМОНОВИ БИСКВИТКИ / Lemon Crinkle Cookies

 Има ли фенове на лимоните? Ако обичате аромата на свежи лимони тези бисквитки са точно за вас! А най- хубавото е, че можете да направите тестото в момент, в който ви се занимава, да го замразите и когато ви се хапват: вадиш от фризера овалваш в пудра захар, печеш и РЕВЕШ от кеф :) А с вида им ще впечатлите и най-претенциозните! 
Уникално свежи са, топящи се в устата, нооо ако искате да ги хапнете ще трябва да почакате сместа да се стегне в хладилника за поне 6 часа. Тааа...това си е лек минус, но както винаги има начин да заобиколите това правило. Обикновено аз ги правя вечер и ги оставям в хладилника за през ноща, но ако ми трябват да речем за след час...Няма проблем, след като приготвя сместа я слагам във фризера за 15-20 мин. и готово.

Необходими продукти:

200 гр. захар
1 с.л. кора от лимон
1/4 ч.л. сол
60 мл. лимонов сок
110 гр. разтопено масло
2 бр. яйца
1 ч.л. ванилия (1 пакетче)
жълта сладкарска боя (по-желание)
300 гр. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
100 гр. пудра захар за овалване




Начин на приготвяне:

В купа смесваме захарта, солта и лимоновата кора, и с ръце притриваме добре за да може лимоновата кора да освободи ароматите и маслата си. Към лимоновата захар прибавяме яйцата, разтопеното масло, лимоновия сок, сладкарската боя и разбъркваме всичко добре с помощта на бъркалка или тел. Към получената смес изсипваме пресятото с добавени в него сода и бакпулвер брашно, след което разбъркваме внимателно с шпатула до момента в който вече не се вижда брашното. Готовата смес оставяме в хладилника да се стегне за 6-8ч. или за през ноща. Оформяме топки с големина около 25 гр. (като в този момент действаме бързо, защото тестото омеква. За да не лепне толкова може да напудрите леко ръцете си с пудрата захар) и ги овалваме в пудрата захар, след като оваляме и  последната топка овалваме всички още веднъж. Печем в загрята на 180 градуса фурна за 12 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар