Translate

сряда, 12 февруари 2020 г.

ДОМАШНА ФИЛАДЕЛФИЯ / HOME MADE PHILADELPHIA

Много обичам да използвам крема сирене в десертите. PHILADELPHIA (Филаделфия) ми е едно от любимите! Използвам това крема сирене, както за кремове, така и за чиизкейкове и много други вкусотийки. Страхотно е, леко, вкусно...ОБАЧЕ е и доста тежичко за джоба. Напоследък получавам доста питанки: Как може да се замени в дадена рецепта? иии... Може ли да се пропусне? Амиии може! Просто си я пригответе у дома! Става много лесно, само за няколко минутки. Ееее, после има малко изчакване, но си заслужава!
Такаааа... Тъй като аз приготвих крема сиренето с идеята да направя крем за торта Червено Кадифе и исках да е с по-млечен вкус за да балансира сладките блатове, използвах пропорция 1:1. Вкусът, който се получава не е като този на Philadelphia Original, а по скоро на Philadelphia Light. Иии може да е странно (за мен беше), но няма вкус на цедено кисело мляко а на крем сиренето. Да, то е с по-лек и  по-млечен вкус, но ако искате оригиналния вкус то тогава пропорцията е различна.
И все пак това не е оригиналния продукт и вкусът не е 100% еднакъв ;), но резултата не отстъпва по нищо на оригинала!

Необходими продукти:

за Philadelphia Light ( за около 430 гр. крем сирене):
400 гр. заквасена сметана
400 гр. кисело мляко
1/2 ч.л. сол

за Philadelphia Original:
400 гр. заквасена сметана
110 гр. кисело мляко
1 ч.л. сол



Начин на приготвяне:

В купа смесваме заквасената сметана, киселото мляко и солта. Разбъркваме ги добре до гладка смес и прехвърляме в цедка, която предварително сме застлали с тензух. Завиваме с тензуха, отгоре слагаме чиния и тежест (може да използвате пълен с вода буркан ) и оставяме в хладилника да се отцеди за 12 часа. След като се отцеди добре го прехвърляме в кутия и съхраняваме в хладилника.


1 коментар:

  1. О, благодаря за тази рецепта, ще опитам непременно. Иначе ползвам на Лидл крема сиренето и много ми допада!

    ОтговорИзтриване