Translate

петък, 9 ноември 2018 г.

ЧИИЗКЕЙК ПАЙ С МАЛИНИ


Времето официално е полудяло! Преди два дни обрах поредната реколта домати (които да отбележа не са от оранжерия, а от градината!), украсих домът ни с  люляк (бран от гората) и приготвих пай с пресни малини (от ферма Оброчище)... А да!, щях да забравя черешата в двора цъфна, че дори и върза... Та нищо, че е ноември и си чакам студа и снега, времето си е решило друго! Та и следващите ми рецепти ще са в тон с това лудо време. Започвам с пай с малини, минавам през кекс със сини сливи и разбира се украсения с люляк десерт Казан Диби! Та отбивайте се, в блогът ми ще е пролетно и свежо! Тиквите ще почакат до декември!😊🌱🌷🌼

Необходими продукти:

за основата:
150 гр. брашно
1 с.л. захар
1 щипка сол
50 гр. масло
3 с.л. ледена вода

плънката:
2 яйца
1 ванилия
120 гр. захар
50 мл. мляко
100 гр. крема сирене
100 гр. малини + за украса
2 с.л. пудра захар за декорация


Начин на приготвяне:

Замесваме тестото за основата. В блендера изсипваме брашното, захарта, солта и нарязаното на кубчета масло. Блендираме до получаването на маслени трохи, след което ги изсипваме в купа, прибавяме водата и замесваме тестото. Готовото тесто увиваме в свежо фолио и го слагаме в хладилника за 30 мин. В това време приготвяме плънката. Разбиваме на пухкав крем яйцата захарта и ванилията. На водна баня разбиваме крема сиренето и млякото, след което го добавяме към яйчената смес и разбъркваме с помощта на шпатула до хомогенна смес. Приготвяме основата за пай, разточваме тестото на кора с дебелина 3-4 мм., прехвърляме я в подходяща форма, правим дупчици с вилица и я запичаме за 15 мин. в загрята на 180 градуса фурна. Готовата основа оставаме да се охлади за 2-3 мин. и през това време  довършваме чииз крема. Разбъркваме го леко, добавяме малините, разбъркваме отново и го изливаме върху основата. Печем в загрята на 170 градуса фурна за 40-45 мин. Готовия и охладен пай, декорираме с малини и пудра захар.


1 коментар: