Translate

събота, 24 февруари 2018 г.

БОНБОНИ с кокос и бял шоколад


Не обичам да пилея продукти, а  колкото и да меря и изчислявам... винаги ми остават продукти, след като приготвя някоя торта. Дали някоя разфасовка е била по-голяма, просто съм решила да експериментирам или в последния момент да променя нещо в рецептата,  все ще ми остане я малко крем, я глазура или парченца блат. Иии затова винаги приготвям по някой "нов" модел бонбони. Този път изрезки блат от торта не ми остана, но пък в шкафа се търкаляше самотно едно пакетче чаени бисквитки  и  реших да оползотворя тях и останалия ми крем, като направя кокосови бонбонки. 


Необходими продукти :

4 с.л. бял течен шоколад
4 с.л. маскарпоне
80 мл. сладкарска сметана
100 гр. бял шоколад
20 мл. малинов ликьор
20 броя чаени бисквити
3с.л.кокосови стърготини + за овалване
1 ч.л. кокосово масло

За украсата:
2 с.л. мляко
1/8 ч.л. агар-агар
сладкарска боя
3 капки кокосова есенция


Начин на приготвяне:

С помощта на тел разбиваме на пухкав крем маскарпонето и белия шоколад, след което прибавяме разбитата на пухкав крем сметана и малиновия ликьор. Към получения крем изсипваме настъргания на ситно бял шоколад, смлените на брашно бисквитки и кокосовите стърготини. Разбъркваме всичко добре, докато се получи хомогенна смес. Омазняваме ръце с кокосовото масло и оформяме малки топчета, които овалваме в кокосови стърготини. Във всяка бонбона правим малка вдлъбнатина "гнездо" и ги прехвърляме в хладилника, до като приготвим декорацията. В микровълновата загряваме млякото за около 30 сек., прибавяме агар-агара и го връщаме в микровълновата за още 30 сек. или докато заври. Разбъркваме добре, за да се разтвори добре агар-агара и добавяме боята и есенцията. Пълним глазурата в спринцовка и изстискваме по-малко във всяко "гнездо"на бонбонките. Охлаждаме ги за 30 мин. в хладилника и са готови за консумация.



1 коментар: