Необходими продукти:
500 гр. сварени и изчистени мидени ядки
500 мл. миден бульон (водата от варенето на мидите)
500 мл. рибен бульон ( от няколко вида черноморска риба)
2-3 картофа
1-2 моркова
4 с.л. ориз
3-4 с.л. олио
сол
черен пипер
пресен лющян
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера слагаме 1 л. вода и двата вида бульон да заврат. Овкусяваме на вкус със солта, черния пипер, олиото и лющяна. Нарязваме на ситно картофа и моркова, и ги слагаме да се сварят в бульона. Когато зеленчуците са готови, добавяме добре измития ориз, след като се свари прибавяме и мидените ядки. Оставяме супата да клокне и я отнемаме от котлона. Сервираме поръсена със свеж лющян, резен лимон и лъжица заквасена сметана за разкош.
Няма коментари:
Публикуване на коментар