Translate

петък, 15 април 2016 г.

ПИЦА ала "СЛАГАЙ ДА ИМА"



 С носталгия си спомням за тази вкусна пица (вече 2-ри месец далеч от суша)! Имайки предвид , че на кораба в повечето случай готвачите не могат да приготвят дори и пица! Слагайки по-малко от всичко, но ананас и лук никога не пестят ... Бързо намразваш и любимата си пица ( но да се надяваме на по- добри времена, а именно нов готвач) :(... А тази повярвайте ми беше невероятна! Препоръчвам Ви я горещо:) И тъй като е приготвена от шеф Драго, а той не пести от нищо...ммм потекоха ми лигите:)Тя е с тънък блат и обилна плънка:)



Необходими продукти:

блата: за 2 пици
325мл.топла вода
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 щ. сол
2 ч.л. зехтин

плънката: (количества  са на вкус)
доматен сос
маслини
салам
кашкавал
пресни гъби
черен пипер
чубрица
свеж босилек

Начин на приготвяне:

 Захранваме маята със захарта, зехтина и топлата вода. Оставяме я да втаса за 10-15 мин.
В брашното слагаме солта и правим кладенче, в което изливаме маята. Замесваме меко тесто, разделяме го на две и го оставяме да втаса, докато удвои размера си (около 1 час). В предварително намазнена и набрашнена тава(или върху хартия за печене), разстиламе тестото с пръсти , като по края оставяме пръстен около 1 см.
 Намазваме с доматена паста, овкусяваме с подправките и нареждаме маслините, гъбите и  салама. Запичаме я за 15 мин. в загрята на 200 градуса фурна, след което я поръсваме с кашкавала и отново я връщаме за 15 мин. Готовата пица поръсваме с пресен босилек и сервираме.




 


Няма коментари:

Публикуване на коментар