Translate

събота, 13 ноември 2021 г.

ГРАНОЛА

Любимата ми закуска от много време. Приготвям я веднъж месечно, прибирам я в голям буркан и доброто начало на всеки работен ден ми е гарантирано.
Това е моя любим вариант, но вие можете да добавите, премахнете  увеличите или да намалите количеството на някой от продуктите. Тази рецепта търпи всякакви промени, но вкуса е гарантиран.
 

Необходими продукти:

1 ч.ч. фини овесени ядки
1 ч.ч. едри овесени ядки
1 ч.ч. пшенични ядки
1 ч.ч. ръжени ядки
1 ч.ч. кокосови стърготини
2/3 ч.ч. микс сушени плодове (банан, ягоди, фурми, стафиди, боровинки, смокини)
1 1/2 ч.ч. микс ядки (лешници, бадеми, орехи и др.)
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. кокосово масло
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. мед или кленов сироп


Начин на приготвяне:

В купа смесваме всички видове ядки, кокосовите стърготини, нарязаните на дребно сушени плодове, леко счуканите или смелени ядки и канелата. Разбъркваме ги добре и ги оставяме  на една страна. В друга купа смесваме, кокосовото масло, меда и затоплената  вода. Разбъркваме добре, докато всичко се смеси добре и заливаме сухите съставки. Разбъркваме много добре и изсипваме в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене. Печем в загрята на 180 градуса фурна като разбъркваме често до лек златист загар. Готовата гранола оставяме да се охлади напълно и я прехвърляме в подходящ съд (буркан или кутия, които оплътняват добре). Сервираме с кисело или прясно мляко и плодове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар