Translate

понеделник, 24 юни 2019 г.

ТОРТА "ВИКТОРИЯ"


Днес цял ден е облачно, гърми и не спира да вали! Идеалното време за приготвяне на торта, но не някоя сложна и засукана... а някоя лесна, но да е и вкусна! И тъй като времето много напомня на това в Англия, а сега е и сезона на ягодите се сетих за идеалната торта за случая! Торта "Виктория" отговаря на всички изисквания: вкусна, с ягоди, лесна и най-вече достойна за кралски особи! Класическа домашна Английска торта, която носи името на кралица Виктория, защото се твърди че и е била любима... за нея незнам, но на мен и предполагам на голяма част от английското население  със сигурност.
... Аааа, ако още не сте си приготвили сладко от ягоди (което ще ви е необходими за тази торта), идея за лесна рецепта за сладко на фурна можете да видите ТУК.


Необходими продукти:

за блата:
200 гр. захар
200 гр. масло
4 яйца
200 гр. брашно за кекс
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. мляко
за крема:
100 гр. масло
140 гр. пудра захар
50 мл. мляко
1 бурканче (190 мл.) сладко от ягоди
30мл. сироп от ягоди
пудра захар и пресни ягоди за декорация



Начин на приготвяне:

Разбиваме на пухкав крем маслото и захарта. Прибавяме яйцата едно по едно и млякото, разбиваме всичко добре до хомогенна смес. При постоянно разбиване с миксера на бавна скорост прибавяме и брашното с бакпулвера лъжица по лъжица. Готовата сме разпределяме в две тавички с диаметър 18 см., които предварително сме застлали с хартия за печене  и печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка (около 20 мин.). Блатовете оставяме да се охладят напълно, а в това време приготвяме крема. Разтваряме пудрата захар в млякото. Разбиваме маслото на бавна скорост с миксера за 1-2 мин. и прибавяме лъжица по лъжица разтворената в млякото захар. Разбиваме с миксера, докато стане светъл пухкав крем. Сглобяваме тортата, сиропираме единият блат със сиропа от ягоди и го намазваме обилно с масления крем и сладкото от ягоди.Слагаме втория блат, декорираме с пудра захар и свежи ягоди.



Няма коментари:

Публикуване на коментар