...Лесна, вкусна и най-вече здравословна... това е днешното ми предложение за торта. Не че не обичам суетенeто около "по-сложни" рецепти, но е хубаво от време на време да приготвя някой десерт, по възможно най-бързия начин и въпреки това да впечатля скромната си кулинарна агитка:) Та както казах приготвя се изключително лесно, слагате всичко в блендера 1,2,3... иии готово. Ако съвсем не ви се занимава или не обичате шоколадови трюфели (ако това изобщо е възможно) можете да ги пропуснете и да си приготвите морковено кексче. Но според мен това е златната комбинация за есенна торта: моркови , шоколад и лека чиизкейк глазура. Ееее аз нямах търпението да изчакам да изстине блата напълно и глазурата ми се разтече, но... си стяга идеално и не е течна... освен ако не я нанесете върху още горещия блат. Ама в моя защита просто исках да я опитам по възможно най-бързия начин.:)
Необходими продукти:
основата: 20 см.
400 гр. моркови
300 мл. олио
5 яйца
350 гр. брашно
300 гр. захар
1 ч.л. бакпулвер
шоколадови трюфели:
30 гр. масло
40 гр. какао
300 гр. кондензирано мляко
глазура:
100 гр. извара за десерти "PILOS"
50 гр. крема сирене
50 гр. кондензирно мляко
Начин на приготвяне:

Много красиво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеСтрахотно предложение!Ако оваляме трюфелите в орехи или добавим в блата,трябва ли да намалим брашното?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! :) Ако прибавите до 3 с.л. орехи няма да има нужда да намаляте брашното, но ако искате повече на всеки следващи 3с.л. орехи намаляте с 1 с.л. брашно :)
Изтриване...Но трюфелите е най-добре да ги оваляте в брашно, а в самите тях да сложите по едно цяло орехче. Успех!
Ама ха, тук само изкушения, които съм пропуснала!
ОтговорИзтриване