Страници

петък, 27 май 2016 г.

БАНИЦА


Остава само още месец и най после се прибирам! И тъй като съвсем ме е хванала носталгията към българската кухня и най-вече към вкусно приготвената храна, реших да Ви предложа една вкусна баница:) Искренно Ви завиждам, че можете да си я приготвте;) аз ще почакам още месец:(!


 Необходими продукти:

1 пакет фини кори за баница
5 яйца
200 гр. кисело мляко
500 мл. прясно мляко
200 гр. сирене
1 к.л. сода за хляб
50 мл. олио
масло за отгоре


Начин на приготвяне:

Намазваме една тава с олио, застиламе я с един лист от корите и отгоре нареждаме  нагънатите като ветрило кори. Разбиваме яйцата и содата за хляб на пяна. Към тях прибавяме прясното и кисело мляко, натрошеното сирене и разбъркваме добре докато всичко се смеси. Със сместа заливаме корите, отгоре разпръскваме настъргано масло и печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Завиваме я с кърпа да си "обиколи нивата" и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар