Translate

понеделник, 5 октомври 2015 г.

ПОНИЧКИ






Представям Ви рецептата, която ме накара да преоткрия поничките и те да се превърнат в моя любим десерт ... Няма нищо по вкусно от домашна поничка, сътворена собственоръчно ;) Надявам се и Вие да им се насладите !


Необходими продукти: 

за тестото:
800 гр. брашно
200 мл. вода
200 мл. прясно мляко
1 к.ч. захар
1 ч.л. масло
1 пакетче мая Dr. Oetker
2 яйца
1 пакетче ванилия
1 к.л. сол
олио за пържене
шоколад, пудра захар и
захарни пръчици за украса

за крема:
 http://skilfulcook.blogspot.bg/2012/01/blog-post_1715.html



  Начин на приготвяне:

 В брашното слагаме солта, правим кладенче и изсипваме сухата мая. Разбиваме двете яйца, захарта, млякото и разтопеното масло.Тази смес изсипваме в кладенчето, прибавяме водата и замесваме меко тесто. Оставяме тестото да втаса, докато удвои размерите си.Втасалото тесто разделяме на две части.
 1.вид: Едната половина разделяме на 15 топки, които разточваме на елипси. Върху всяка елипса слагаме лъжичка от изстиналия крем и прегъваме на две (като двете части залепваме с белтък).Готовата поничка пържим в маслена баня.
 2. вид: Другата половина разточваме на кора с дебелина 1см.. От нея изрязваме кръгчета, в средата на които правим дупка (необходими са ни 2 чашки с различен размер). Поничките пържим в маслена баня.
 Готовите понички отцеждаме от излишната мазнина на домакинска хартия и украсяваме по желание с пудра захар, шоколад и захарни пръчици.





Няма коментари:

Публикуване на коментар