Translate

събота, 28 март 2020 г.

ОРЕХОВКИ

 Любимите ми сладки! Наистина няма сладки, които да обичам повече от ореховки! В болога ще намерите още една рецепта за тях ( за рецептата кликнете ТУК), а съвсем скоро ще ви покажа още един начин как да ги приготвите със швейцарски меренг.


Сега Ви оставям да се насладите на съботното си кафе, а ако ги приготвите днес... неделното Ви кафе☕ ще стане още по-специално!
А моето кафе става още по-специално, когато споделяте с мен снимки от вкусотиите, които сте приготвили по рецепти от блога☺️🥰Това можете да направите на страницата на блога във Фейсбук🤩🥰

Необходими продукти:

за около 23 бр. x 20 гр.

80 гр. белтък 2 бр.
180 гр. захар
240гр. орехи
1 с.л. нишесте
1 ч.л. брашно
1 ч.л. какао


Начин на приготвяне:

В предварително почистена с оцет купа разбиваме белтъците на пяна, след което прибавяме захарта на 3 части и разбиваме до получаването на твърд и лъскав сняг. Към белтъците добавяме пресятите брашно, нишесте и какао. Прибавяме  смлените на ситно орехи и разбъркваме всичко внимателно с шпатула, докато всичко се смеси ( внимавайте да не преразбиете сместа). Готовата смес прехвърляме в пош  и шприцоваме окръжности с диаметър 5 см. върху тава застлана с хартия за печене. Печем в загрята на 150 градуса фурна за около 20-24 мин. или до златист загар (готовите ореховки трябва да се отлепят лесно от хартията).


Няма коментари:

Публикуване на коментар