Translate

вторник, 6 декември 2016 г.

СОЛЕН ПАЛАМУД






















Честит празник на всички моряци, банкери и именници!Въпреки, че сме заобиколени от вода  ... достъп до прясна рибка нямаме, а да не говорим за традиционният шаран :) Ноо какво да се прави съдбата на моряка! И все пак за да спазим традицията, риба все пак ще се яде... е вярно приготвена по филипински табиети, но както се казва: Като няма риба и ракът е риба:) А аз ще Ви предложа рецептата за моя любим солен паламуд, която между другото е приложима  както за скумрия така и за чернокоп (единствената разлика, е че  по-дребната риба престоява в солта за около 24 часа). Приготвя се много лесно и са Ви необходими само рибка и сол, а след това я гарнирайте с добро настроение, лимонче и естествено чашка подходящо питие :)
























Необходими продукти:

1 паламуд
морска сол
ситна сол


Начин на приготвяне:

Почистваме рибата добре от хрилете и вътрешностите и я измиваме. Цепваме гръбнака към опашката за да изтече гръбначния мозък. Главата и корема напълваме добре със морска сол, а от вън я поръсваме обилно със ситна сол. Увиваме я в хартия и свежо фолио и я слагаме в хладилника с корема на горе за  72 часа. След това я изплакваме със сладка вода оставяме я да се изкапе и е готова за консумация (по-желание може да я съхраняваме и във фризера, опакована добре в хартия и свежо фолио).
Наздраве!


Няма коментари:

Публикуване на коментар