Translate

събота, 28 януари 2017 г.

ГОФРЕТИ (по рецепта на Джейми Оливър)



Едно от хубавите неща събота сутрин, е че можеш да се излежаваш до късно, да гледаш любимото си ТВ шоу и да закусаш с голяма "въглехидратна бомба" без да страдаш от гузна съвест:)...Та нали е събота, почивка е, а и уикенда трябва да се започне подобаващо!
Когато съм си удома нямам много време а и желание да пилея пред телевизора (като прекараш известно време заточен в лашкаща се из моретата консервена кутия...някак ТВ-то се обезмисля),ноо... в редките случаи когато го правя  с удоволствие гледам "24 Kitchen" и съм най- щастлива когато хвана шоуто на Джейми Оливър. Днешното ми предложение е негова рецепта. В едно от предаванията си приготви тези гофрети на тиган в гората, е аз още не съм пробвала този метод,но някой ден със сигурност ще пробвам! Използвах Добрия стра гофретник, но резултата пак беше...ммм хрупкави,вкусни...неустоими:) Приготвят се мн лесно, точно каквато трябва да бъде една закуска "Лесна и бърза" без много тън-мън:) А ако нямате гофретник използвайте оребрен тиган или пък обикновен и ще станат точно по оригинална рецепта, но в градски условия:)!


 
 Необходими продукти:

2 яйца
300 мл. прясно мляко
1 щипка сол
225 гр. брашно
2 1/2 ч.л. бакпулвер
100 гр. масло (меко)






Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички съставки и ги разбъркваме добре. Готовата смес оставяме на една страна да почива за около 30 мин. (докато приготвим кафето и се събудим напълно). Разпределяме сместа в гофретника и печем до готовност (излизат около 6 броя).
Забележка: Ако използвате тиган, може да изсипете цялата смес. Тогава печем точно 16 мин или по 8 мин. от всяка страна.


12 коментара:

  1. Отговори
    1. Много се радвам, че са Ви харесали! Ще се радвам да споделяте резултата от изпробваните рецепти на Фейсбук страницата на блога @Skilfulcook

      Изтриване
  2. Здравейте
    Гофретите изглеждат много вкусни
    Бихте ли ми казали кой гофретник използвате ? Моля

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Много Ви благодаря :)
      Горетника ми е доста старичък и сега погледнах, че има по- нов модел ГОФРЕТНИК ROHNSON R268. Като цяло може да използвате всеки един горетник: Скоро ще споделя нова рецепта за гофрети и за нея използвам домашния грил на Guzzini.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Да, цялата смес. В голям тиган, като времето за печене е по-дълго!

      Изтриване
  4. Който не чете добре препоръките и прави гофретите преди да си е изпил кафето, прави грешки 😄 Вместо бакпулвер, сложих чиста сода. Не са лоши гофретите, въпреки че доста блъскат на сода. Другия път първо кафето 😁

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха-ха-ха Стават и такива грешки рано сутрин! И по лоши ситуации съм имала от сорта да сложа сол вместо захар от тогава преди кафето десерти не правя!
      Поздрави

      Изтриване
  5. Здравейте, благодаря за рецептата, стана много
    сполучлива. Дали е възможно да направя сместа от предходната вечер и сутринта само да ги сложа в гофретника, или ще се сгъсти прекалени много?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте 😀 Много се радвам, че рецептата Ви е харесала.
      Да,става. Готовата смес прехвърлете в бутилка или кутия с капак и разбъркайте/разклатете много добре преди да я изсипете в гофретника🧇
      Аз така правя за да не се занимавам сутринта да забърквам нова смес😉🧇
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Благодаря ви за рецептата, станаха страхотни!

    ОтговорИзтриване